{{searchResultsTotalItems}}
{{searchResultsTotalItems}}
{{searchResultsTotalItems}}

Περιεχόμενα

Περιεχόμενα

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ
Α΄ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
Β΄ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
Γ΄ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΒΑΣΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΟΡΩΝ

Το έργο «Προσωπικά Δεδομένα» - 2η έκδοση αποτελεί μια συστηματική παρουσίαση της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στη χώρα μας. Το βασικό ελληνικό νομοθέτημα, ο Ν 4624/2019, παρατίθεται πλήρως ενημερωμένος με τις τροποποιήσεις που επέφερε ο Ν 5002/2022, ενώ και ο Ν 2472/1997 παρατίθεται ενημερωμένος με τις μέχρι σήμερα τροποποιήσεις του. Κάθε κρίσιμη για το ποινικό δίκαιο διάταξη των δύο νομοθετημάτων συνοδεύεται από ειδική βιβλιογραφία και νομολογία.

Ιδιαίτερα ως προς τη νομολογία, σημειώνεται ότι η έρευνα καλύπτει την εφαρμογή τόσο του Ν 4624/2019 όσο και των σημαντικών διατάξεων του Ν 2472/1997 από την έναρξη ισχύος του τελευταίου έως το έτος 2022. Περιλαμβάνει αποφάσεις και των δικαστηρίων της ουσίας και του Ανώτατου Ακυρωτικού, επικεντρώνεται σε όσες έκριναν ζητήματα που αφορούν το ποινικό δίκαιο και συστηματοποιείται όχι μόνο κατ’ άρθρο αλλά και θεματικά (έννομο αγαθό, αντικειμενική υπόσταση, υποκειμενική υπόσταση, συρροή, δικονομικά ζητήματα κ.λπ.).

Παράλληλα, καταγράφονται και εντάσσονται στη συστηματοποίηση και οι σχετικές αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ενώ συνολικά ανάλογη είναι η παρουσίαση για τους Ν 3471/2006 και Ν 3917/2011. Επιπρόσθετα, ο αναγνώστης έχει πρόσβαση στις εισηγητικές εκθέσεις των νόμων, σε κατάλογο όπου συγκεντρώνεται η σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία, καθώς και σε εκτενή βιβλιογραφία.

Αποτελεί ένα χρήσιμο βοήθημα τόσο για τον νομικό της πράξης όσο και για τον θεωρητικό που ασχολείται με τα θέματα των προσωπικών δεδομένων.

Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη

Είστε συνδρομητής Qualex; Συνεχίστε την ανάγνωσή σας, αφού πρώτα συνδεθείτε 

Επιθυμείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο πλούσιο περιεχόμενο της Qualex; 
anchor link
Εγγραφήκατε επιτυχώς στο newsletter!
Η εγγραφή στο newsletter απέτυχε. Παρακαλώ δοκιμάστε αργότερα.
Αρθρογραφία, Νομολογία ή Σχόλια | Άμεση ανάρτηση | Επώνυμη ή ανώνυμη | Προβολή σε χιλιάδες χρήστες σε όλη την Ελλάδα