Νομική Βιβλιοθήκη

Η εταιρία

Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ κατέχει ηγετική θέση στο χώρο των επιστημονικών εκδόσεων, επαγγελματικής εκπαίδευσης, παραγωγής λογισμικού και άλλων πρωτοποριακών διαδικτυακών υπηρεσιών για τα νομικά και οικονομικά επαγγέλματα, τις Επιχειρήσεις, Οργανισμούς, Τράπεζες και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Απασχολεί 110 άτομα και διαθέτει πανελλαδικό δίκτυο πωλήσεων με σημεία πώλησης στην Αθήνα, Πειραιά, Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Κύπρο.

Τα κεντρικά γραφεία στεγάζονται στο κέντρο της Αθήνας σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που διαθέτουν σύγχρονες συνεδριακές υποδομές.

Eκδόσεις

Η καθετοποίηση της ετήσιας εκδοτικής παραγωγής, η οποία φθάνει τους 150 τίτλους, ανάμεσα στους οποίους και 15 επιστημονικά περιοδικά, η επιμέλεια των εκδόσεων από εξειδικευμένο επιστημονικό τμήμα, πολλοί εκ των μελών του οποίου είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων, η υιοθέτηση τεχνολογικών καινοτομιών σε όλους τους τομείς της εκδοτικής δραστηριότητας καθώς και το κορυφαίο επίπεδο των ακαδημαϊκών και συγγραφέων που συνεργάζονται με τη Νομική Βιβλιοθήκη, έχουν καταστήσει το εκδοτικό της έργο σημείο αναφοράς, αξιοπιστίας και κύρους για τα δικαστήρια, την επιστήμη και την ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα της χώρας.

Εκπαίδευση

Η Νομική Βιβλιοθήκη προσφέρει από το έτος 2000 πληθώρα επαγγελματικών σεμιναρίων, συνεδρίων και άλλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τα νομικά και οικονομικά επαγγέλματα και τις επιχειρήσεις. Το 2014 αδειοδοτήθηκε από τον ΕΟΠΠΕΠ και το Υπουργείο Παιδείας ως κέντρο Διά Βίου Μάθησης το οποίο συνεργάζεται με καταξιωμένους διδάσκοντες και εκπαιδευτικά ιδρύματα του εσωτερικού και εξωτερικού προσφέροντας υψηλού επιπέδου εκπαίδευση σε νέους και δυναμικά ανερχόμενους κλάδους του δικαίου και της οικονομίας. Οι σύγχρονες θεματικές, το υψηλό επίπεδο των διδασκόντων και η άρτια οργάνωση στους χώρους εκπαίδευσης μέσω φυσικής παρουσίας ή εξ αποστάσεως, προσδίδουν προστιθέμενη αξία που ανοίγει νέους ορίζοντες στην ατομική και επαγγελματική εξέλιξη των εκπαιδευόμενων.

Διαιτησίες

Η Νομική Βιβλιοθήκη από το έτος 2000 υποστηρίζει συστηματικά την οργάνωση φιλοξενίας εθνικών (ΚΠολΔ) και διεθνών διαιτησιών (ICC) προσφέροντας διοικητική υποστήριξη, γραμματεία, ειδικά διαμορφωμένους χώρους ακρόασης και συνεδριάσεων, απομαγνητοφώνηση πρακτικών, μεταφραστική υποστήριξη, οπτικοακουστικά μέσα, πρόσβαση σε βιβλιοθήκη, φύλαξη αρχείων κ.ά.

Από τον Ιανουάριο 2017 την οργάνωση και φιλοξενία Διαιτησιών και Διαμεσολαβήσεων ανέλαβε ο νεοϊδρυθείς Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας (ΕΟΔΙΔ, www.eodid.org), ο οποίος εδρεύει εντός των εγκαταστάσεων της Νομικής Βιβλιοθήκης ανεβάζοντας το δυναμικό των διαθέσιμων χώρων ακροάσεων σε 12 αίθουσες διαφόρων μεγεθών πλήρως εξοπλισμένες για τη διεξαγωγή κάθε διαδικασίας εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών. 

Οργάνωση Εταιρικών εκδηλώσεων

Οι συνεδριακές υποδομές της Νομικής Βιβλιοθήκης σε ετήσια βάση φιλοξενούν και υποστηρίζουν από πλευράς εγκαταστάσεων, επισιτιστικών κ.α. μεγάλο αριθμό επιστημονικών εκδηλώσεων, εκπαιδεύσεων και άλλων εκδηλώσεων επιστημονικών σωματείων, δικηγορικών εταιριών, ΜΚΟ, οργανισμών και επιχειρήσεων από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. 

Εταιρική κοινωνική ευθύνη

Η Νομική Βιβλιοθήκη τιμά και στηρίζει τη νομική επιστήμη της οποίας είναι μέλος, επειδή δε πιστεύει στη γενναιοδωρία της επιστροφής προς όφελος του κοινού καλού, συμμετέχει ενεργά σε δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που περιλαμβάνουν υποτροφίες σε μεταδιδακτορικούς φοιτητές, δωρεάν διάθεση χιλιάδων ενεργών τίτλων σε φοιτητές ανά ακαδημαϊκό εξάμηνο, πλήθος χορηγιών και υποστήριξης συνεδρίων σε Επιστημονικές Ενώσεις, Δικηγορικούς Συλλόγους, Δικαστήρια, Σωφρονιστικά Ιδρύματα, Πανεπιστημιακές Βιβλιοθήκες, Αθλητικές Νομικές Ενώσεις κ.ά.

Βραβεύσεις

Η σταθερή προσήλωση της Νομικής Βιβλιοθήκης στη διαρκή βελτίωση των εκδοτικών, εκπαιδευτικών και άλλων υπηρεσιών της έχει οδηγήσει σε επανειλημμένες διακρίσεις της εταιρίας για την ανάπτυξη και τη δράση της.

Για τη συνολική εταιρική της δράση η Νομική Βιβλιοθήκη το 2000 βραβεύτηκε από τη XXIII Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως μία από τις 500 πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες Μικρομεσαίες (ΜΜΕ) επιχειρήσεις της Ευρώπης πετυχαίνοντας ανάπτυξη που ξεπέρασε το 400% σε κύκλο εργασιών και ανθρώπινο δυναμικό.

Το 2010 με την ολοκλήρωση του προγράμματος Επιχειρηματικής Αριστείας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού EFQM έλαβε την πιστοποίηση «EFQM Committed to Excellence», ενώ ως αναγνώριση της καινοτόμου δράσης της στον τομέα των εκπαιδευτικών υπηρεσιών η Νομική Βιβλιοθήκη βραβεύτηκε το 2016 με Silver Award για την εκπαιδευτική πλατφόρμα nblearning.org στο πλαίσιο των βραβείων Business IT Excellence (BITE) Awards 2016.

Από το 2017, το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης της Νομικής Βιβλιοθήκης κατέχει πιστοποίηση ISO 29990:2010 για την ποιότητα των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών.