Qualex

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Η ΤΝΠ Qualex είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά έργα νομικής πληροφορικής που έχουν υλοποιηθεί στον χώρο της Δικαιοσύνης. Η υλοποίησή του διήρκεσε 5 χρόνια, υπό την καθοδήγηση ειδικού επιστήμονα νομικής πληροφορικής σε συνεργασία με εξειδικευμένους μηχανικούς πληροφορικής και μια ομάδα 80 επίλεκτων νομικών με γνωστικά αντικείμενα από όλους τους τομείς του δικαίου, ειδικά εκπαιδευμένων στη χρήση εργαλείων πληροφορικής για την εφαρμογή ειδικών κανόνων οργάνωσης, ταξινόμησης και επεξεργασίας του περιεχομένου. Επίσης στο έργο απασχολήθηκαν επιστημονικοί συνεργάτες και ερευνητές από συναφείς επιστημονικούς κλάδους και συγκεκριμένα ερευνητές του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Software Engineers και Machine Learning Experts του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και 2 εταιρείες πληροφορικής. Έχει στηριχθεί σε τεχνολογία της Microsoft, επικαιροποιείται σε καθημερινή βάση από την επιστημονική ομάδα της Qualex και υποστηρίζεται τεχνολογικά από την ομάδα των LEXLABS, που αποτελεί τον τεχνολογικό βραχίονα της Νομικής Βιβλιοθήκης, η οποία χρηματοδοτεί και υποστηρίζει το έργο.


Qualex : Η επόμενη μέρα

​Με μοναδικό πλεονέκτημα την πληρότητα του νομικού περιεχομένου μέσα από αναρίθμητες πηγές νομικής πληροφορίας, την έξυπνη αναζήτηση, τα καινοτόμα εργαλεία χρήσης και πλοήγησης, τον προηγμένο Θησαυρό Νομικών Όρων, τις σύγχρονες τεχνολογίες διασύνδεσης και αυτομάθησης και άλλες καινοτομίες, η Qualex αποτελεί την Επόμενη Μέρα στην έρευνα, αναζήτηση και αξιοποίηση όλων των πηγών νομικού περιεχομένου:

 • Η Qualex απαντά στα ερωτήματα των χρηστών στοχευμένα, μαθαίνει γρήγορα και επικαιροποιείται καθημερινά.
 • Η συστηματική συγκέντρωση της ύλης από πρωτογενείς πηγές (Εθνικό Τυπογραφείο, Αρχεία Δικαστηρίων, Γραμματείες Δημοσίων Φορέων και Ανεξάρτητων Αρχών) συνιστά εγγύηση της αυθεντικότητας και αξιοπιστίας του περιεχομένου.
 • Η επεξεργασία κάθε κειμένου που εισάγεται για ανάρτηση στην Qualex γίνεται με βάση τις πιο σύγχρονες μεθόδους και κανόνες νομικής πληροφορικής για την ορθή οργάνωση, ταξινόμηση, κωδικοποίηση και διασύνδεση των πληροφοριών.
 • Το περιεχόμενο της Qualex παρέχει απεριόριστες εναλλακτικές δυνατότητες αναζήτησης μέσω της Εξειδικευμένης Αναζήτησης σε συνδυασμό με την απόλυτη διασύνδεση Νομοθεσίας, Νομολογίας, Βιβλιογραφίας, Αρθρογραφίας, Διοικητικών εγγράφων & Υποδειγμάτων στο σύνολο της βάσης. 
 • Χάρη στις προηγμένες τεχνολογίες Microsoft και άλλες στις οποίες έχει βασιστεί η λειτουργία της, προσφέρει έξυπνη αναζήτηση, ταχύτητα και ευκολία χρήσης σε ένα σύγχρονο περιβάλλον εργασίας.
 • Παρέχει τη δυνατότητα στον χρήστη να ζητήσει την ad hoc ενημέρωσή του με personal notification για ό,τι νεότερο προκύψει για κάποιο συγκεκριμένο θέμα που έψαχνε, ακόμα και αφού κλείσει την αναζήτηση.
 • Προσφέρει μια μοναδική νομική εργαλειοθήκη (Ροή Νομικών Διαδικασιών Legal Calculators, υπολογισμός τόκων υπερημερίας, δικονομικές προθεσμίες κ.ά.) που εξυπηρετεί την καθημερινή άσκηση της δικηγορίας.
 • Διαθέτει προηγμένες λειτουργίες που διευκολύνουν τη χρήση και πλοήγηση του τελικού
  χρήστη.
 • Αυτόνομο περιβάλλον για σημειώσεις, αποθηκευμένες αναζητήσεις, δυνατότητα δημιουργίας
  εικονικών φακέλων αποθήκευσης περιεχομένου και forum μέσω του οποίου είναι δυνατή η
  ελεγχόμενη ανταλλαγή απόψεων για διάφορα νομικά ζητήματα που απασχολούν τον χρήστη. 
 • Πρόσβαση από παντού μέσω web, app και mobile εφαρμογών
 • Πλήρης διασύνδεση με την οικογένεια εφαρμογών ALMA neXT (in progress)
 • Διασύνδεση με το σύστημα ΣΟΛΩΝ για την ηλεκτρονική παρακολούθηση της πορείας της
  υπόθεσης(in progress) κ.α. 
Για να δείτε αναλυτικά το περιεχόμενο της Qualex πατήστε εδώ.

Σε ποιους απευθύνεται

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Qualex προσφέρει επικαιροποιημένη πρόσβαση στο πλήρες κείμενο της ελληνικής νομοθεσίας, διασυνδεδεμένο με χιλιάδες αποφάσεις όλων των βαθμίδων των δικαστηρίων, χιλιάδες τίτλους βιβλίων, επιστημονικών περιοδικών, διοικητικών εγγράφων, υποδειγμάτων, και μιας σειράς από Νομικές Εργαλειοθήκες που επικεντρώνονται στη διευκόλυνση της καθημερινής πρακτικής του Δικηγόρου, του Δικαστή, του Ακαδημαϊκού Ερευνητή, του Φοιτητή και όποιου δραστηριοποιείται στον χώρο της Δικαιοσύνης, αλλά και της Επιχείρησης και κάθε είδους Οργανισμού του ιδιωτικού ή του δημοσίου τομέα.
anchor link
Εγγραφήκατε επιτυχώς στο newsletter!
Η εγγραφή στο newsletter απέτυχε. Παρακαλώ δοκιμάστε αργότερα.
Αρθρογραφία, Νομολογία ή Σχόλια | Άμεση ανάρτηση | Επώνυμη ή ανώνυμη | Προβολή σε χιλιάδες χρήστες σε όλη την Ελλάδα