Διοικητικό Έγγραφο

Αρ. πρωτ: 69335
ΑΔΑ ΡΝ5Χ46ΝΛΔΓ-ΥΦΓ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, ΥΓΕΙΑΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
Ταχ. Δ/νση: Σταδίου 29
Ταχ. Κώδικας : 10110 ΑΘΗΝΑ
Αθήνα, 25 Ιουλίου 2023
Προς: ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
ΘΕΜΑ: Εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 65581/12.7.2023 υπουργικής απόφασης
Διευκρινίζεται ότι και στην επόμενη φάση εκδήλωσης του καιρικού φαινομένου -καύσωνα με την ονομασία «ΚΛΕΩΝ (CLEON)» εξακολουθούν να ισχύουν τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που περιλαμβάνονται στην υπ’ αριθμ. 65581/12.7.2023 υπουργική απόφαση (4491 Β’).
Ειδικώς δε, την Τετάρτη 26 Ιουλίου, ημέρα κορύφωσης του φαινομένου σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), και λόγω της παρατεταμένης διάρκειας αυτού, η οποία έχει οδηγήσει σε συσσωρευμένη καταπόνηση των οδηγών και κινδύνους οδικής ασφάλειας, επιβάλλεται παύση εργασιών στα delivery, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών πλατφορμών του άρθρου 68 του ν.4808/2021, κατά το χρονικό διάστημα 12.00 - 17.00, σε όσες περιοχές πλήττονται σοβαρά από τον καύσωνα με θερμοκρασία άνω των 400 C, αναφερομένων ως τέτοιων από τις προβλέψεις της ΕΜΥ, της Θεσσαλίας, Ανατολικής Στερεάς και Πελοποννήσου, της Θράκης, της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, της Κρήτης, των Κυκλάδων, των Σποράδων, των Δωδεκανήσων και της Αττικής.
Η εφαρμογή των ανωτέρω, καθώς και σχετικές καταγγελίες, θα ελεγχθούν με ιδιαίτερη αυστηρότητα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΑΝΝΑ ΣΤΡΑΤΙΝΑΚΗ
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
1. Γραφείο κ. Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
2. Γραφείο κ. Υφυπουργού Εργασίας
3. Γραφείο Γενικής Γραμματέως Εργασιακών Σχέσεων
4. Γραφείο Διοικητή Επιθεώρησης Εργασίας
5. Γραφείο προϊστ. Γενικής Δ/νσης Εποπτείας και Ελέγχων της Επιθεώρησης Εργασίας (με την παράκληση να κοινοποιηθεί στις τοπικές υπηρεσίες ΥΑΕ της Επιθεώρησης Εργασίας)
6. Γραφείο Προϊστ. Γενικής Δ/νσης Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας και Ασφάλειας στηνΕργασία και
Ένταξης στην Εργασία
7. Δ/νση Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία