Αρ. Πρωτ.: 2333.2/9217/2025 ΑΔΑ Ψ6ΥΥ4653ΠΩ-174
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ KAI ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
ΚΛΑΔΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΛΟΙΩΝ
ΚΛΑΔΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ
ΚΛΑΔΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
ΔΕΠ - ΔΕΠΙΧ - ΔΠΝ
Ταχ. Δ/νση: Γρ. Λαμπράκη 150
Ταχ. Κώδικας : 185 35 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Τηλέφωνο :213137 1817 – 1908 - 1810
E-mail : mareq@hcg.gr
Πειραιάς, 06-02-2025
ΠΡΟΣ: ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ
ΘΕΜΑ:
«Τοποθέτηση, προγραμματισμός, συντήρηση και απενεργοποίηση ραδιοφάρων ένδειξης θέσης κινδύνου πλοίου (EPIRBS) σε εμπορικά πλοία ελληνικής σημαίας». ΣΧΕΤ.: α) Το π.δ. 304/1997 με θέμα «Κανονισμός χορήγησης Διακριτικού Σταθμού Πλοίων στα εμπορικά πλοία με Ελληνική σημαία» (Α΄214).
β) Η αριθ.
2333.2/3091/2025 υ.α. με θέμα «Εφαρμογή του παγκόσμιου ναυτιλιακού συστήματος κινδύνου και ασφάλειας (GMDSS) στα εμπορικά πλοία με ελληνική σημαία και κατάργηση των υπ’ αρ. 1218.38/1/25.6.1998 (Β΄704), 4113.193/01/2004 (Β΄1458) και 4113.223/01/2006 (Β΄1446) υπουργικών αποφάσεων, όπως τροποποιήθηκαν» (Β΄203).
γ) Handbook of Beacon Regulations C/SS.007 του Οργανισμού COSPAS-SARSAT όπως ισχύει κάθε φορά.
δ) Specification for COSPAS-SARSAT 406 MHz Distress Beacons C/S T.001 του Οργανισμού COSPAS-SARSAT όπως ισχύει κάθε φορά.
ε) Η αριθ. πρωτ. 1423.2/06/95/18-04-1995 εγκύκλιος ΥΕΝ/ΔΕΕΠ Γ΄ - ΔΑΝ Δ΄.
στ) Η αριθ. πρωτ. 1423.2/02/97/17-04-1997 εγκύκλιος ΥΕΝ/ΔΕΕΠ Γ΄ - ΔΑΝ.
ζ) Η αριθ. πρωτ. 1423.2/17/98/01-06-1998 εγκύκλιος ΥΕΝ/ΔΕΕΠ Γ΄ - ΔΑΝ.
η) Η αριθ. πρωτ. 4341.8/01/2005/12-09-2005 εγκύκλιος ΥΕΝ/ΚΕΠ/ΔΕΠ/ΤΠ.
θ) Η αριθ. πρωτ. 4341.8/06/2009/09-06-2009 εγκύκλιος ΥΕΝΑΝΠ/ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ./ΚΛΑΔΟΣ Δ΄/ΔΕΠ Ε΄.
ι) Η αριθ. πρωτ:
2333.3/35292/2021/20-05-2021 εγκύκλιος ΥΝΑΝΠ/Α.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ./ΚΕΠ/ΔΕΠ/ΤΕ.
ια) Οι εγκύκλιοι MSC/Circ.1039/28.05.2002 και MSC.1/Circ.1039/Rev.1/18.10.2021 της Επιτροπής Ναυτικής Ασφάλειας (Maritime Safety Committee) του Διεθνή Ναυτιλιακού Οργανισμού (International Maritime Organization).
ιβ) Η εγκύκλιος MSC.1/Circ.1040/Rev.2/18.10.2021 της Επιτροπής Ναυτικής Ασφάλειας (Maritime Safety Committee) του Διεθνή Ναυτιλιακού Οργανισμού (International Maritime Organization). ιγ) Το Ψήφισμα MSC.514(105) που υιοθετήθηκε την 28 Απριλίου 2022 από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) “Guidelines for the avoidance of false distress alerts”.
ιδ) Η εγκύκλιος MSC/Circ.861/22-05-1998 της Επιτροπής Ναυτικής Ασφάλειας (Maritime Safety Committee) του Διεθνή Ναυτιλιακού Οργανισμού (International Maritime Organization) “Measures to reduce the number of false distress alerts”.
1. Σκοπός της παρούσας εγκυκλίου είναι η παροχή οδηγιών προς όλους τους ενδιαφερόμενους σχετικά με την τοποθέτηση, προγραμματισμό, συντήρηση και απενεργοποίηση των ραδιοφάρων ένδειξης θέσης κινδύνου πλοίου (EPIRBS) σε εμπορικά πλοία ελληνικής σημαίας.
Ως γνωστόν, τα EPIRBS τοποθετούνται σε πλήθος ελληνικών πλοίων και σκαφών βάσει της εφαρμοστέας νομοθεσίας περί τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού. Οι παρακάτω οδηγίες λειτουργούν συμπληρωματικά ως προς τα αναφερόμενα στη διεθνή, κοινοτική και εθνική νομοθεσία, που αφορά στον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό των πλοίων και ειδικότερα στα EPIRBS όλων των τύπων.
Α. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ EPIRBS ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ Σύμφωνα με τα άρθρα 5 και 13 της (β) σχετικής οι συσκευές EPIRBS που τοποθετούνται σε ελληνικά εμπορικά πλοία πρέπει να πληρούν τα λειτουργικά πρότυπα που καθορίζονται στην Οδηγία 2014/90/ΕΕ, ως ισχύει κάθε φορά, που αφορά στον εξοπλισμό των πλοίων (σήμανση wheelmark). Ως εκ τούτου, κατά τη στιγμή της τοποθέτησής τους, στο πλοίο πρέπει να διατίθεται δήλωση συμμόρφωσης με την προαναφερθείσα Οδηγία, σε ισχύ. Εφόσον πρόκειται για υπάρχοντα πλοία που υψώνουν την ελληνική σημαία, προκειμένου ο ανωτέρω εξοπλισμός να γίνει αποδεκτός ως προϋπάρχων, πρέπει να υφίσταται σχετική τεκμηρίωση που να το αποδεικνύει.
Β. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ EPIRBS
Σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 4 του (α) σχετικού τα EPIRBS κωδικοποιούνται με το Διακριτικό Σταθμού Πλοίου (MMSI). Ανάλογα με τον τύπο του EPIRB γίνονται αποδεκτές οι τεχνικές κωδικοποίησης που περιγράφονται στο (γ) σχετικό εγχειρίδιο στην ενότητα “GREECE”, λαμβάνοντας υπόψη και τις ειδικότερες οδηγίες που τίθενται στο (δ) όμοιο.
Το πεδίο “SPECIFIC BEACON NUMBER” χρησιμοποιείται για την αναγνώριση των διαφορετικών EPIRBS που μπορεί να βρίσκονται τοποθετημένα στο ίδιο πλοίο. Ο δεκαδικός αριθμός ‘0’ χρησιμοποιείται αποκλειστικά για το EPIRB αυτόματης ενεργοποίησης που φέρει το πλοίο. Οι υπόλοιποι ραδιοφάροι, αυτόματης ενεργοποίησης ή μη, κωδικοποιούνται με τους επόμενους διαθέσιμους δεκαδικούς αριθμούς (1,2, …).
Στην περίπτωση που χρησιμοποιείται η τεχνική κωδικοποίησης RLS MMSI στον προγραμματισμό EPIRBS με λειτουργία Return Link Service (RLS), παρέχεται η δυνατότητα καταχώρησης έως δύο EPIRBS ανά πλοίο με τη λειτουργία αυτή. Εάν υφίστανται περισσότερα των δύο EPIRBS με λειτουργία RLS (π.χ. VDR FLOAT FREE CAPSULE), τα επιπλέον θα προγραμματίζονται με διαφορετική μέθοδο κωδικοποίησης από αυτή του RLS MMSI ώστε να λάβουν διαφορετικό αύξοντα αριθμό, σύμφωνα με τις οδηγίες της προηγούμενης παραγράφου.
Κατόπιν του προγραμματισμού, εκδίδεται από την τεχνική εταιρεία που τον πραγματοποίησε πιστοποιητικό προγραμματισμού το οποίο παραμένει επί του πλοίου και συνοδεύει το αντίστοιχο EPIRB.
Επισημαίνεται ότι, η σωστή κωδικοποίηση του κάθε EPIRB με το MMSI του πλοίου είναι ουσιώδης σε καταστάσεις ανάγκης, καθόσον αυτό διαβιβάζεται στα Κέντρα Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και μέσω αυτού είναι δυνατόν να αντληθούν πληροφορίες για το πλοίο που κινδυνεύει και να παρασχεθεί αποτελεσματική βοήθεια το συντομότερο δυνατό.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι σε περιπτώσεις εσφαλμένου προγραμματισμού των EPIRBS θα επιβάλλονται οι κυρώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 6 του (α) σχετικού.
Γ. ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ EPIRBS α) Κάθε μήνα πρέπει να γίνεται δοκιμή της συσκευής με χρήση της ενσωματωμένης διάταξης δοκιμής (TEST).
Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνεται από το πλήρωμα και το αποτέλεσμα αυτής καταχωρείται στο ημερολόγιο ραδιοεπικοινωνιών του πλοίου, εφόσον υφίσταται.
β) Κατά την ετήσια επιθεώρηση η συσκευή ελέγχεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις της (ιβ) σχετικής εγκυκλίου του ΙΜΟ και συντάσσεται το σχετικό δελτίο ελέγχου σύμφωνα με το υπόδειγμα του Παραρτήματος 2 της παρούσας. Στο δελτίο ετήσιου ελέγχου επισυνάπτεται εκτύπωση (print-out) των ληφθέντων στοιχείων από το όργανο ελέγχου που χρησιμοποιήθηκε, η οποία επαληθεύει τον σωστό προγραμματισμό και την καλή λειτουργία του EPIRB.
γ) Σε διαστήματα που δεν υπερβαίνουν τα πέντε (5) έτη, κάθε συσκευή ελέγχεται από κατάλληλα εξουσιοδοτημένη τεχνική εταιρεία, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των (ια) σχετικών εγκυκλίων του IMO κατά περίπτωση συντάσσεται το σχετικό δελτίο ελέγχου σύμφωνα με το αντίστοιχο υπόδειγμα του Παραρτήματος 1 της παρούσας. Στο δελτίο συντήρησης ξηράς επισυνάπτεται εκτύπωση (print-out) των ληφθέντων στοιχείων από το όργανο ελέγχου που χρησιμοποιήθηκε, η οποία επαληθεύει τον σωστό προγραμματισμό και την καλή λειτουργία του EPIRB.
Οι ανωτέρω δοκιμές και έλεγχοι πρέπει να διενεργούνται με αυξημένη προσοχή, προκειμένου να αποφευχθεί με κάθε τρόπο η εσφαλμένη ενεργοποίηση αυτού, λαμβάνοντας υπόψη τα αναφερόμενα στα (ιγ) και (ιδ) σχετικά καθώς και στην παράγραφο Ε της παρούσας.
Δ. ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ / ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ EPIRBS Σε περίπτωση αποβολής της ελληνικής σημαίας ή καταστροφής του πλοίου, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας/ διαχειρίστριας εταιρείας τα EPIRBS που φέρει το πλοίο αποκωδικοποιούνται ούτως ώστε να αποφευχθεί η άσκοπη και χρονοβόρα απασχόληση των αρμόδιων Αρχών σε περίπτωση ενεργοποίησης του EPIRB με μη επικαιροποιημένα στοιχεία.
Στις περιπτώσεις αυτές, κατά τη διαδικασία διαγραφής του πλοίου από τα ελληνικά νηολόγια θα υποβάλλεται στη λιμενική αρχή νηολόγησης από τον εκπρόσωπο της πλοιοκτήτριας εταιρείας υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α΄75), με την οποία δηλώνεται ότι με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, κατά την ημέρα της διαγραφής, αποκωδικοποιούνται το EPIRB και ο υπόλοιπος εξοπλισμός ραδιοεπικοινωνιών GMDSS από το ελληνικό Διακριτικό Σταθμό Πλοίου (MMSI). Στη συνέχεια, το άτομο ή η τεχνική εταιρεία που διενεργεί την ανωτέρω διαδικασία από πλευράς της πλοιοκτήτριας εταιρείας συντάσσει βεβαίωση αποκωδικοποίησης του EPIRB και του λοιπού εξοπλισμού ραδιοεπικοινωνιών GMDSS η οποία τηρείται στο αρχείο του πλοίου (στις περιπτώσεις μη καταστροφής) και της εταιρείας και είναι διαθέσιμη όποτε ζητηθεί.
Ομοίως, σε περίπτωση απενεργοποίησης του EPIRB λόγω αντικατάστασής του με νέο, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας/ διαχειρίστριας εταιρείας, θα διενεργείται αποκωδικοποίηση και φυσική απενεργοποίηση του παλαιού EPIRB, μέσω της αποσύνδεσης / αφαίρεσης του συσσωρευτή του, ούτως ώστε να μην είναι δυνατή η ενεργοποίησή του. Στη συνέχεια, θα συντάσσεται σχετική βεβαίωση απενεργοποίησης από το άτομο που διενήργησε τη διαδικασία η οποία τηρείται στο αρχείο του πλοίου ή της εταιρείας και είναι διαθέσιμη όποτε ζητηθεί.
Σε καμία περίπτωση το παλαιό EPIRB δεν πρέπει να απορρίπτεται αν δεν έχει προηγηθεί η προηγούμενη διαδικασία αποκωδικοποίησης και φυσικής απενεργοποίησης, λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχει περίπτωση να ενεργοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή. Επίσης, με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να τηρούνται οι ισχύοντες κανονισμοί περί απόρριψης ηλεκτρονικών, συσσωρευτών και πλαστικών.
Ε. ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ EPIRB Πρέπει να καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποφυγή εκπομπής λανθασμένων συναγερμών κατά τη διάρκεια του χειρισμού των συσκευών EPIRBS για τακτικό έλεγχο ή συντήρηση. Για τον σκοπό αυτό, το προσωπικό που ασχολείται με αυτό είτε στη θάλασσα είτε στην ξηρά, απαιτείται να είναι επαρκώς εξοικειωμένο με τη λειτουργία του EPIRB και τις διαδικασίες ελέγχου του, λαμβάνοντας υπόψη τις κατευθυντήριες οδηγίες που έχουν παρασχεθεί από τον ΙΜΟ με τα (ιγ) και (ιδ) σχετικά.
Σε περίπτωση ωστόσο που ενεργοποιηθεί κατά λάθος το EPIRB και γίνει αντιληπτό αυτό, πρέπει άμεσα να γίνουν τα ακόλουθα:
1. Ανάκτηση, εφόσον είναι δυνατόν, και απενεργοποίηση του EPIRB.
2. Επικοινωνία με το Ελληνικό Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) και ενημέρωση αυτού σχετικά με την εσφαλμένη ενεργοποίηση του EPIRB, παρέχοντας τα στοιχεία του πλοίου και την περιοχή που βρίσκεται αυτό. Τα στοιχεία επικοινωνίας παρατίθενται παρακάτω:
Ελληνικό Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης
• Τηλ. Κέντρο: (0030) 213 137 1703-1704-1126-1325, 210 4112500, 210 4220772, 210 4101116-7-8-9.
• E-Mail: jrccpgr@hcg.gr
3. Επιπροσθέτως, σε περίπτωση που το πλοίο βρίσκεται εκτός της περιοχής ευθύνης του Ελληνικού ΕΚΣΕΔ, θα γίνεται σχετική ενημέρωση και του αντίστοιχου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην περιοχή ευθύνης του οποίου ταξιδεύει.
Πέραν των ανωτέρω, σε περιπτώσεις άσκοπης κινητοποίησης μέσων και προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. συνεπεία ενεργοποίησης του EPIRB για άλλο σκοπό πέραν της σήμανσης πραγματικής κατάστασης κινδύνου θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
2. Μετά τη δημοσίευση της παρούσας, παύουν να ισχύουν οι (ε), (στ), (ζ), (η) και (θ) σχετικές εγκύκλιοι.
3. Οι Ενώσεις και τα Σωματεία, στα οποία αποστέλλεται η παρούσα παρακαλούνται να ενημερώσουν τα μέλη τους σχετικά με το περιεχόμενο της παρούσας.
4. Λιμενικές Αρχές μεριμνήσουν για πιστή εφαρμογή των ανωτέρω στο πεδίο των αρμοδιοτήτων τους.-
Ο Αρχηγός Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
Ι. ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
1. Κ.Λ/Χ – Λ/Χ(με e-mail)
2. Λ/Σ – Λ/Τ (με e-mail, μέσω των Λιμενικών Αρχών στις οποίες υπάγονται)
3. ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (nee@nee.gr)
4. ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ (ugs@ugs.gr)
5. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΒΑΤΗΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ (seen@seen.org.gr)
6. ΕΝΩΣΗ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ (info@cruise-union.com)
7. ΕΝΩΣΗ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ (info@shortsea.gr)
8. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΤΑΧΥΠΛΟΩΝ ΚΑΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ (ΣΕΤΑΚ) (sindesmossetak@gmail.com )
9. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΠΝΟ) (gram@pno.gr)
10. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (ΠΕΠΕΝ) (info@pepen.gr)
11. ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ (evep@pcci.gr)
12. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΤΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΥΠΕΡΑΚΤΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ(info@greektugowners.gr)
13. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ – ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ & ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ «ΑΓΙΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ» (panenosirim@gmail.com)
14. ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ (info@acci.gr)
15. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓ/ΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΗΜΕΡΟΠΛΟΩΝ ΣΚΑΦΩΝ (penetis2001@yahoo.gr)
16. ΕΝΩΣΗ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΟΡΘΜΕΙΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ (info@enosiporthmion.gr)
17. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΠΛΟΙΩΝ (gorgo@otenet.gr)
18. ΕΝΩΣΗ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (Ε.Π.Ε.Σ.Τ.)(hpyoa@otenet.gr)
19. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΕΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ
(Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π.)(info@sitesap.gr)
20. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΙΣΤΙΟΦΟΡΩΝ (ΠΑ.Σ.ΙΔ.Ι.)(pasidigr@gmail.com)
21. ΕΝΩΣΗΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΑΛΙΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (enosi.eppae@gmail.com)
22. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ ΜΕΣΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ(pepma@the.forthnet.gr)
23. ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΡΙ-ΓΡΙ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ»(al.ag.si.sal@gmail.com)
24. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (info@sonpap.gr)
25. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (onpe@onpe.gr)
26. Αναγνωρισμένες τεχνικές εταιρείες παροχής τεχνικής υποστήριξης ξηράςστα εμπορικά πλοία με ελληνική
σημαία που εντάσσονται στοΠαγκόσμιο Ναυτιλιακό Σύστημα Κινδύνου και Ασφάλειας (GMDSS)(με e-
mail)
ΙΙ. ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1. 1Η έως 9η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.(με e-mail)
2. Έδρες Ναυτιλιακών Ακολούθων (με e-mail)
3. Εξουσιοδοτημένοι Οργανισμοί (με e-mail)
ΙΙΙ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ
1. ΥΝΑΝΠ/Γρ. κ. Υπουργού (υ.τ.α.)
2. ΥΝΑΝΠ/Γρ. κ. ΓΓΝΛ (υ.τ.α.)
3. ΥΝΑΝΠ/Γρ. κ.κ. Α/ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. – Α΄Υ/ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. – Β΄Υ/ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.
4. ΥΝΑΝΠ/Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ./Γρ. κ.κ.ΔΚΑ΄- ΔΚΒ΄- ΔΚΓ΄
5. ΥΝΑΝΠ/Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ./ΔΠΝ - ΔΕΠΙΧ
6. ΥΝΑΝΠ/Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ./ΚΕΠ/ΔΕΔΑΠΛΕ – ΔΕΠ – ΔΚΕΟ – ΔΙΜΕΚΑΠ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΞΗΡΑΣ EPIRB ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ MSC 1039 (MSC/Circ.1039) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΤΗΣΙΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ EPIRB 406 Μhz ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ MSC 1040Rev.2 (MSC.1/Circ.1040/Rev.2)