Περιεχόμενα ψηφιακού τεύχους Ημερομηνία ενσωμάτωσης
Περιεχόμενα εντύπου τεύχους

Η «Ποινική Δικαιοσύνη» (ΠοινΔικ) έχει καταξιωθεί ως το κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό στον χώρο του ποινικού δικαίου.

Η ύλη της ΠοινΔικ αναδεικνύει επίκαιρα ζητήματα ποινικού δικαίου, ποινικής δικονομίας και ειδικών ποινικών νόμων (π.χ. Ναρκωτικά, Νομιμοποίηση εσόδων, Φοροδιαφυγή κ.ά.), μέσα από Μελέτες, Γνωμοδοτήσεις και επιλεγμένη Σχολιασμένη Νομολογία (εθνική, αλλοδαπή, ενωσιακή αλλά και του ΕΔΔΑ), ειδικών του χώρου. Σε κάθε τεύχος περιλαμβάνονται Απόψεις μελών της Συντακτικής Επιτροπής, που φωτίζουν κρίσιμους νομικούς προβληματισμούς που απασχολούν την ποινική επιστημονική κοινότητα.

Περαιτέρω η θεματολογία του περιοδικού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και:

  • Συνόψεις με όλες τις ποινικές αποφάσεις του Αρείου Πάγου κάθε έτους, που προφέρουν σφαιρική ενημέρωση με απλό τρόπο στον αναγνώστη
  • Νομοθετικό Δελτίο με νόμους, προεδρικά διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις κ.ά. για εύκολη και γρήγορη παρακολούθηση όλων των βασικών νομοθετικών εξελίξεων
  • Εισηγήσεις Συνεδρίων και Πορίσματα Ερευνών που αποτυπώνουν τις επιστημονικές θέσεις στα ποινικά δρώμενα
  • Βιβλιοπαρουσιάσεις σε αξιοσημείωτες εκδόσεις

Το έγκυρο περιεχόμενο της ΠοινΔικ, που συνδυάζει την ανάλυση θεωρητικών ζητημάτων και την κάλυψη πρακτικών αναγκών, την καθιστά το ιδανικό ποινικό περιοδικό για τους πολυάσχολους επαγγελματίες, ενώ το εύρος της ύλης και η επικαιρότητα της κάλυψής του το καθιστούν ένα ανεκτίμητο εργαλείο έρευνας για ακαδημαϊκούς, δικαστές, δικηγόρους.

Παράλληλα, οι συνδρομητές μπορούν να βλέπουν τα τεύχη του περιοδικού σε ψηφιακή μορφή (και πριν από την κυκλοφορία της έντυπης έκδοσης) μέσα από την Qualex.

Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
από το 1998 - Μηνιαία έκδοση
Έτη:
27
Τεύχη:
284
Έγγραφα:
29