{{searchResultsTotalItems}}
{{searchResultsTotalItems}}
{{searchResultsTotalItems}}

Περιεχόμενα

Περιεχόμενα

Περιεχόμενα

Πρόλογος 2ης έκδοσης
Πρόλογος 1ης έκδοσης
Γλωσσάρι
I. Εισαγωγή - Βασικές έννοιες
II. Προϋποθέσεις Συνταξιοδότησης
III. Λοιπά Συνταξιοδοτικά Θέματα
IV. Υπολογισμός Συντάξεων
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ
Αλφαβητικό ευρετήριο

Το παρόν έργο αποτελεί ένα εργαλείο για όποιον ασχολείται με την έκδοση συντάξεων καθώς απλοποιεί και αποσαφηνίζει δυσχερή ζητήματα της κοινωνικοασφαλιστικής νομοθεσίας. Παρουσιάζει συγκεντρωτικά το μεγαλύτερο μέρος των συνταξιοδοτικών διατάξεων, τον υπολογισμό κύριων και επικουρικών συντάξεων, καθώς και παραδείγματα εφαρμογής τους. Είναι δομημένο θεματικά σε τέσσερα Κεφάλαια, το αντικείμενο των οποίων καλύπτει το σύνολο σχεδόν της δαιδαλώδους ύλης των συνταξιοδοτικών διατάξεων θεμελίωσης και υπολογισμού, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα και περιλαμβάνει τις σημαντικές πρόσφατες νομοθετικές μεταρρυθμίσεις των Ν 4387/2016, 4670/2020 & 4997/2022.

Στο βιβλίο αυτό εξετάζονται ζητήματα, όπως:

  • οι προϋποθέσεις χορήγησης κύριας και επικουρικής σύνταξης, παλαιών και νέων ασφαλισμένων, Δημοσίου, Ιδιωτικού τομέα & ΟΓΑ με αναλυτικά παραδείγματα για τους περισσότερους φορείς.
  • η διαδοχική και παράλληλη ασφάλιση, η προαιρετική ασφάλιση, η αναγνώριση πλασματικών χρόνων και η απασχόληση συνταξιούχων.
  • ο τρόπος υπολογισμού κύριων, επικουρικών συντάξεων και συντάξεων ΟΓΑ με αναλυτικά παραδείγματα εφαρμογής τους.

Ο Οδηγός αυτός αποτελεί μία εύχρηστη και ενημερωμένη μέθοδο θεμελίωσης και υπολογισμού κύριων και επικουρικών συντάξεων, ένα αντικείμενο που καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της καθημερινής εργασίας δικηγόρων και άλλων επαγγελματιών, οι οποίοι ασχολούνται με τα ζητήματα της κοινωνικής ασφάλισης, περιστασιακά ή συστηματικά και επιθυμούν να ενημερωθούν για τον ορθό τρόπο αντιμετώπισης στην πράξη με βάση την εμπειρία της κοινωνικοασφαλιστικής διοίκησης. Η έκδοση συμπληρώνεται από συγκεντρωτικούς πίνακες που αφορούν στις διατάξεις θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος καθώς και από πίνακες που σχετίζονται με τον υπολογισμό των συντάξεων.

Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη

Είστε συνδρομητής Qualex; Συνεχίστε την ανάγνωσή σας, αφού πρώτα συνδεθείτε 

Επιθυμείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο πλούσιο περιεχόμενο της Qualex; 
anchor link
Εγγραφήκατε επιτυχώς στο newsletter!
Η εγγραφή στο newsletter απέτυχε. Παρακαλώ δοκιμάστε αργότερα.
Αρθρογραφία, Νομολογία ή Σχόλια | Άμεση ανάρτηση | Επώνυμη ή ανώνυμη | Προβολή σε χιλιάδες χρήστες σε όλη την Ελλάδα