Περιεχόμενα

Πρόλογος καθηγήτριας Θ. Αντωνίου
Προλογικό σημείωμα του συγγραφέα
Πίνακας Κυριοτέρων Συντομογραφιών
ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΑΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΜΑΤΑ 1-20
ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΜΒΑΘΥΝΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ 21-44
Βιβλιογραφία

Το βιβλίο εκπορεύεται από την ανάγκη συστηµατοποίησης των θεµάτων που απασχολούν τη θεωρία και κυρίως την εφαρµογή και τη διδασκαλία των δύο κλάδων δικαίου. Σαφώς το παρόν έρχεται σε γόνιµο διάλογο µε τον αναγνώστη του. Για τον λόγο αυτόν, καινοτόµες θεµατικές (όπως π.χ. το δίκαιο για την κλιµατική αλλαγή) έχουν ενταχθεί στην παρούσα έκδοση, χωρίς να απεµπολούνται και οι κλασικές (π.χ. τροποποίηση σχεδίου πόλεως, πράξη εφαρµογής, ρυµοτοµική απαλλοτρίωση, αυθαίρετη δόµηση, ΝΟΚ κλπ.).

Τα είκοσι πρώτα πρακτικά θέµατα αποσκοπούν στην κατανόηση και τη δηµιουργική παράθεση των θεωρητικών και νοµολογιακών θεµάτων για το Δίκαιο του Περιβάλλοντος και της Πολεοδοµίας και προτείνονται κυρίως για όσους δεν είναι εξοικειωµένοι µε τον κλάδο, ενώ τα υπόλοιπα είναι σύνθετα, χρησιµοποιώντας υλικό από διάφορες θεµατικές ενότητες και προτείνονται για όσους έχουν έναν βαθµό εξοικείωσης.

Απευθύνεται στο κοινό της νοµικής κοινότητας, των Νοµικών Σχολών της χώρας, σε σπουδαστές σε πάσης φύσεως φορείς του Δηµοσίου ή Ιδιωτικού Τοµέα, µε έµφαση στην ΕΣΔΙ (στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών) και στην Εθνική Σχολή Δηµόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ), σε επαγγελµατίες νοµικούς και µη της πράξεως (δικηγόρους και νοµικούς που ασχολούνται µε παρεµφερή θέµατα), αλλά και στον τεχνικό κόσµο (µηχανικούς, περιβαλλοντολόγους, δασολόγους, χωροτάκτες, πολεοδόµους, χηµικούς κλπ.), σε επιστήµονες άλλων κοινωνικών επιστηµών (πολιτικούς επιστήµονες, διεθνολόγους), αλλά και κάθε αναγνώστη που ενδιαφέρεται θεωρητικά και πρακτικά για το Δίκαιο του Περιβάλλοντος και το Χωροταξικό-Πολεοδοµικό Δίκαιο.

Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη

Γίνε σήμερα συνδρομητής on-line, εύκολα και γρήγορα!​

Με την πλατφόρμα αναζήτησης νομικού περιεχομένου της Νομικής Βιβλιοθήκης έχετε πλήρη πρόσβαση σε τεράστια ποικιλία περιεχομένου νομοθεσίας, νομολογίας, αρθρογραφίας, βιβλιογραφίας, υποδειγμάτων, λημμάτων και λοιπών εγγράφων.
anchor link
Εγγραφήκατε επιτυχώς στο newsletter!
Η εγγραφή στο newsletter απέτυχε. Παρακαλώ δοκιμάστε αργότερα.
Αρθρογραφία, Νομολογία ή Σχόλια | Άμεση ανάρτηση | Επώνυμη ή ανώνυμη | Προβολή σε χιλιάδες χρήστες σε όλη την Ελλάδα