{{searchResultsTotalItems}}
{{searchResultsTotalItems}}
{{searchResultsTotalItems}}

Περιεχόμενα

Περιεχόμενα

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΜΕΡΟΣ Α΄ ΜΟΡΦΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ
ΜΕΡΟΣ Β΄ ΜΟΡΦΕΣ ΕΜΜΕΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

Το βιβλίο «Μορφές άμεσης και έμμεσης από κοινού συμμετοχής οικονομικών φορέων σε δημόσιες διαγωνιστικές διαδικασίες» παρουσιάζει εκτενώς και με τρόπο εξαντλητικό τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις από κοινού συμμετοχής οικονομικών φορέων στους δημόσιους διαγωνισμούς είτε εν στενή εννοία (stricto sensu) με τη μορφή ένωσης ή μέσω σύστασης κοινοπραξίας είτε εν ευρεία εννοία (lato sensu), μέσω της επίκλησης ικανοτήτων τρίτων φορέων με τη μορφή της δάνειας εμπειρίας και αντίστοιχα με την υπεργολαβική ανάθεση της εκτέλεσης μέρους της διεκδικούμενης σύμβασης.

Εισαγωγικά, γίνεται σύντομη αναφορά στον ρόλο που διαδραματίζουν οι δημόσιες συμβάσεις στη σύγχρονη οικονομία και παρουσιάζονται περιληπτικά οι βασικοί πυλώνες της νομοθετικής πρωτοβουλίας που αναλαμβάνεται στους κόλπους της ΕΕ, αλλά και οι κομβικές και καινοτόμες αλλαγές που επέφερε η πρόσφατη δέσμη οδηγιών του 2014, όπως ενσωματώθηκε στο εθνικό δίκαιο.

Η πρώτη ενότητα του βιβλίου διαρθρώνεται σε δύο επιμέρους κεφάλαια, στα οποία αναλύονται μέσα από πλούσια νομολογιακά και πρακτικά παραδείγματα οι μορφές άμεσης από κοινού συμμετοχής περισσοτέρων του ενός οικονομικών φορέων, με την κατάθεση ενιαίας προσφοράς (ένωση/κοινοπραξία). Αναλύονται διεξοδικά:

  • οι διατάξεις που διέπουν τις σχέσεις μεταξύ των μελών
  • ο τρόπος συμμετοχής στο προσυμβατικό στάδιο μιας διαδικασίας ανάθεσης και
  • τα αναφυόμενα δικονομικά ζητήματα.

Στη δεύτερη ενότητα παρουσιάζονται κατ’ αντιδιαστολή οι μορφές έμμεσης συμμετοχικής παρουσίας (δάνεια εμπειρία/υπεργολαβία). Αναπτύσσονται αναλυτικά:

  • οι ομοιότητες, οι διαφορές, αλλά και τα σημεία επικάλυψης των σχετικών διατάξεων, ενώ
  • αναδεικνύονται οι επιμέρους όροι και οι προϋποθέσεις εφαρμογής τους, μέσα από ενδελεχή επισκόπηση της σχετικής νομολογίας για τις ειδικές περιπτώσεις εξαιρέσεων, περιορισμών και απαγορεύσεων στη δυνατότητα επίκλησής τους.
  • Η έρευνα των τεθέντων ζητημάτων σχετικών με την από κοινού συμμετοχή οικονομικών φορέων στους δημόσιους διαγωνισμούς, από τον Διδάκτορα κ. Μ. Σειραδάκη είναι εξαντλητική. Στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διατριβή του παρουσιάζει τις κριτικές απόψεις του και λαμβάνει θέσεις σε όλα τα ερωτήματα που απαντώνται στην πράξη. Το έργο απευθύνεται στον μελετητή και εφαρμοστή του δικαίου των δημοσίων συμβάσεων (νομικούς, δικαστές, δικηγόρους), καθώς και στα τμήματα προμηθειών/διαγωνισμών οικονομικών φορέων του ιδιωτικού τομέα, αλλά και στα αντίστοιχα τμήματα αναθετουσών αρχών και αναθετόντων φορέων.

    Εκδότης:
    Νομική Βιβλιοθήκη

    Είστε συνδρομητής Qualex; Συνεχίστε την ανάγνωσή σας, αφού πρώτα συνδεθείτε 

    Επιθυμείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο πλούσιο περιεχόμενο της Qualex; 
    anchor link
    Εγγραφήκατε επιτυχώς στο newsletter!
    Η εγγραφή στο newsletter απέτυχε. Παρακαλώ δοκιμάστε αργότερα.
    Αρθρογραφία, Νομολογία ή Σχόλια | Άμεση ανάρτηση | Επώνυμη ή ανώνυμη | Προβολή σε χιλιάδες χρήστες σε όλη την Ελλάδα