{{searchResultsTotalItems}}
{{searchResultsTotalItems}}
{{searchResultsTotalItems}}

Περιεχόμενα

Περιεχόμενα

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ
ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ ΛΕΞΕΩΝ
Α΄ ΜΕΡΟΣ
Β΄ ΜΕΡΟΣ
ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

Το βιβλίο «Βεβαίωση Φορολογικών Εσόδων και Διαδικασία Διοικητικής Εκτέλεσης» της ιδιαιτέρως έμπειρης και διακεκριμένης δικαστή, κυρίας Βαρβάρας Μπουκουβάλα, διακρίνεται σε δύο διαφορετικά αλλά απολύτως συναφή μέρη.

Στο πρώτο μέρος του βιβλίου αναλύονται όλα τα στάδια της φορολογικής διαδικασίας έως την είσπραξη της οφειλής, σύμφωνα με τον νέο Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (Ν 5104/2024).

Από το δικαίωμα προηγούμενης ακρόασης του φορολογουμένου, που συντελείται μέσω της κοινοποίησης της πράξης προσωρινού προσδιορισμού του φόρου και του σημειώματος ελέγχου, και την πρόσβαση του φορολογούμενου στα στοιχεία του φορολογικού φακέλου, στους εκτελεστούς τίτλους που εκδίδει η φορολογική διοίκηση, δηλαδή τις πράξεις άμεσου, διοικητικού, ενδιάμεσου, προληπτικού, εκτιμώμενου και οίκοθεν προσδιορισμού του φόρου, την πράξη ακύρωσης ή τροποποίησης της φορολογικής εγγραφής έως την πράξη αμοιβαίου διακανονισμού.

Εν συνεχεία, αναλύονται τα ζητήματα της κοινοποίησης των πράξεων της φορολογικής διοίκησης, η ενδικοφανής προσφυγή που ασκείται ενώπιον της ΔΕΔ και τα διασφαλιστικά μέτρα που λαμβάνει η φορολογική διοίκηση για τη διασφάλιση της είσπραξης του φόρου.

Στο δεύτερο μέρος αναλύεται με επάρκεια και πληρότητα η διαδικασία είσπραξης των δημοσίων εσόδων σύμφωνα με τον νέο ΚΕΔΕ (Ν 4987/2022). Από την έκδοση του νόμιμου τίτλου, τις ατομικές ειδοποιήσεις, τα κατ’ ιδίαν μέτρα εκτέλεσης, την κατάσχεση κινητών και ακινήτων και εις χείρας τρίτου έως και τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό. Και όλα αυτά, δεμένα στον ασφαλή κάβο της δικονομικής θεωρίας του ένδικου βοηθήματος της ανακοπής.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε φοιτητές, υποψηφίους στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών και στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, εν ενεργεία Δικαστές και μέλη του ΝΣΚ, Δικηγόρους, φοροτεχνικούς και στελέχη της Φορολογικής Διοίκησης, του e- ΕΦΚΑ, των ΟΤΑ και των λοιπών ΝΠΔΔ.

Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη

Είστε συνδρομητής Qualex; Συνεχίστε την ανάγνωσή σας, αφού πρώτα συνδεθείτε 

Επιθυμείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο πλούσιο περιεχόμενο της Qualex; 
anchor link
Εγγραφήκατε επιτυχώς στο newsletter!
Η εγγραφή στο newsletter απέτυχε. Παρακαλώ δοκιμάστε αργότερα.
Αρθρογραφία, Νομολογία ή Σχόλια | Άμεση ανάρτηση | Επώνυμη ή ανώνυμη | Προβολή σε χιλιάδες χρήστες σε όλη την Ελλάδα